Minder energiekosten door reflecterende witte dakcoating

Daken staan hele dagen door in de straling van de zon, waardoor daken opwarmen. Onze reflecterende witte dakcoating lost dit probleem op!

aluminum ondergrond

Witte silicone dakcoating of dakcoating met keramisch filter

Beide coatings, ook wel witte bitumen verf genoemd, is bedoeld om daken die te veel warmte opnemen te behandelen en te beschermen. We behandelen uw dak door de dakbedekking wit te maken. Hierdoor ontstaat een blokkade tussen het UV-licht en het zwarte oppervlak. De witte reflecterende coating reflecteert warmte en UV-straling en zorgt dat uw pand in de zomer gekoeld blijft. Door de geplaatste blokkade zal de ondergrond niet meer uitdrogen en stoppen wij hiermee de veroudering van het dakoppervlak.

In een tijd als nu is er steeds meer aandacht voor het verlagen van energiekosten en milieubewuste keuzes maken. Door uw dak wit te coaten zal u minder koelen in de zomer en minder stoken in de winter. Deze duurzame coating is de beste optie voor uw dak!

Actief in verschillende branches

We zijn trots om onze expertise en diensten in diverse branches aan te bieden.

Refresh is een proactieve organisatie en ze kijken hoe ze zo economisch en financieel gunstig mogelijk objecten voor de opdrachtgever op kunnen knappen. Naast de prettige open communicatie durven ze echt het verschil te maken.

Arjan Pfaff - KOERS

Bespaar energiekosten

De witte dakcoating met keramisch filter reflecteert de warmtestraling die tijdens het stookseizoen van binnen naar buiten trekt. Een reflecterend dak reflecteert ’s zomers de warmte van de zon. Hierdoor bespaar je energie om een ruimte te verwarmen of te koelen.

Witte dakcoating gaat veroudering en opwarming van uw dak tegen

UV-straling zorgt ervoor dat het in de zomer ongeveer 70 graden Celsius op het dak kan worden. Hierdoor droogt de bitumen dakbedekking als het ware uit. Door deze ondergrond te behandelen met een speciaal ontwikkelde witte dakcoating stopt Refresh Holland de veroudering van het bitumen tot 15 jaar en verlaagt het de temperatuur naar circa 35 graden Celsius in de zomer.

De 4 garanties van Refresh

Veel gestelde vragen

Witte dakcoating is een coating die wordt aangebracht op onder andere bitumen dakbedekking om het dakoppervlak te beschermen en koeler te maken. Het bestaat uit een mengsel van polymeren, pigmenten en andere additieven die zorgen voor de witte kleur en bescherming tegen de zon.

Het belangrijkste verschil tussen witte dakcoating en zwart bitumen is de kleur en de eigenschappen met betrekking tot warmte weerkaatsing. Witte dakcoating is speciaal ontworpen om zonlicht te weerkaatsen, terwijl zwart bitumen warmte absorbeert. Dit heeft invloed op de temperatuur van het dak en de energie-efficiëntie van het gebouw.

De kosten van witte dakcoating kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de omvang van het dak, de kwaliteit van de coating en de specifieke kenmerken van het project. Het is raadzaam om offertes aan te vragen bij professionele dakbedekkingsbedrijven die ervaring hebben met witte dakcoating om een nauwkeurige kostenraming te verkrijgen.

Witte dakcoating biedt verschillende voordelen, waaronder: 

  • Reflecteert zonlicht en vermindert warmteopname, waardoor de energiekosten voor koeling worden verlaagd.
  •  Verlengt de levensduur van de dakbedekking door de blootstelling aan UV-stralen te verminderen.
  • Helpt bij het behouden van een stabiele temperatuur in het gebouw en verbetert het comfort voor de bewoners.
  • Vermindert de thermische uitzetting en krimp van het dakmateriaal, waardoor de kans op scheuren en lekkages afneemt
  • Het toepassen van witte dakcoating op bitumen dakbedekking kan de levensduur van het dakmateriaal verlengen 

Hoeveel langer het dak meegaat hangt af van verschillende factoren zoals de kwaliteit van de coating, de blootstelling aan weersomstandigheden, de algemene onderhoudscondities van het dak en de mate van UV-straling in de omgeving. Wij gebruiken dakcoating van topkwaliteit waardoor het dak 15 tot 25 jaar langer meegaat!

Het regelmatig onderhouden van het dak en het controleren op eventuele beschadigingen blijft nodig, zelfs met witte dakcoating. Hoewel de coating bescherming biedt, kunnen andere factoren zoals mechanische belasting, slechte installatie of onvoldoende onderhoud nog steeds invloed hebben op de duurzaamheid van het dak.

De temperatuurdaling die wordt veroorzaakt door witte dakcoating, kan aanzienlijk zijn. Door het reflecteren van zonlicht en het verminderen van warmteopname kan witte dakcoating helpen bij het creëren van een koeler dakoppervlak. Dit kan resulteren in een lagere binnentemperatuur van het gebouw, wat vooral gunstig is tijdens warme zomers. Het exacte temperatuurverschil is echter afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de omgevingstemperatuur, de isolatie van het gebouw en de specifieke kenmerken van het dak.

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u een vraag? Neem contact op of laat ons contact met u opnemen.

Uw gegevens:

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u een vraag? Neem contact op of laat ons contact met u opnemen.

Uw gegevens:

Veel gestelde vragen:

Snelle antwoorden op vragen die we vaak krijgen. Heb je zelf een vraag? Neem contact op. We helpen je graag.

Duurzaam & milieuvriendelijk

Wij vinden het belangrijk dat onze oplossing duurzaam en milieuvriendelijk is. Door uw dak duurzaam te coaten met onze speciale witte dakcoating maakt u een milieubewuste keuze. De samenstelling van de silicone dakbedekking verf en de effecten zijn goed voor het milieu. Onze coating is een duurzaam keramisch filter voor daken.

Goedkope manier van isoleren

Het isoleren van uw dak is een behoorlijke investering. Het keramisch filter in de dakcoating (wit) is een van de goedkopere oplossingen om uw pand te isoleren en energie te besparen. De warmtewerende werking van de witte dakcoating zorgt ervoor dat u het pand in de zomer minder hoeft te koelen en in de winter minder hoeft te verwarmen.

dakbedekking_refresh