Witte dakcoating verlaagt de energiekosten door reflectie.

Daken staan hele dagen door in de straling van de zon, waardoor daken opwarmen. Onze reflecterende witte dakcoating lost dit probleem op!

Professionele dakdekker past een frisse witte dakcoating toe op het dak voor een strakke en moderne uitstraling.

Witte silicone dakcoating

Witte dakcoating ook wel bekend als witte bitumen verf, is ontwikkeld voor het behandelen en beschermen van daken met zwarte dakbedekking die warmer dan 40 graden kan worden en waarbij een goede hechting essentieel is. Dit proces houdt in dat wij uw dakbedekking wit maken, waardoor er een reflecterende laag ontstaat die het UV-licht en de warmte weerkaatst, wat zorgt voor een koelere omgeving in uw pand gedurende de zomer. De witte coating, die per m2 wordt aangebracht, verhindert dat het onderliggende materiaal uitdroogt en stopt de veroudering van het dakoppervlak – zelfs op plaatsen waar stilstaand water aanwezig kan zijn.

Deze tijd vraagt om milieubewuste keuzes en het verlagen van energiekosten, waarbij elk vierkante meter telt. Studies hebben aangetoond dat een wit gecoat dak de binnenruimte koeler houdt, waardoor er minder energie nodig is voor airconditioning, . Een wit dak kan de temperatuur significant verlagen, waardoor het energieverbruik per jaar daalt. Door deze verkoelende eigenschappen is het een aanrader om deze duurzame witte dakcoating te gebruiken om de levensduur van uw dak te verlengen.

Actief in verschillende branches

We zijn trots om onze expertise en diensten in diverse branches aan te bieden.

Refresh is een proactieve organisatie en ze kijken hoe ze zo economisch en financieel gunstig mogelijk objecten voor de opdrachtgever op kunnen knappen. Naast de prettige open communicatie durven ze echt het verschil te maken.

Arjan Pfaff - KOERS

Bespaar energiekosten met witte dakcoating

De witte dakcoating met keramisch filter staat bekend om zijn goede hechting en reflecteert warmtestraling effectief, wat vooral tijdens het stookseizoen van belang is om warmte binnen te houden. In de zomer keert dit voordeel zich om; een reflecterend wit dak weerkaatst de zonnewarmte, ideaal voor alle soorten daken, of ze nu plat zijn, al wit zijn of bestaan uit zwarte bitumen dakbedekking.

Dakcoating wit verlengt de levensduur van het dak.

Onder invloed van UV-straling kan de temperatuur op een zwart bitumen dak oplopen tot zo’n 70 graden Celsius. Dit leidt tot uitdroging van het materiaal, waardoor de dakbedekking sneller veroudert. Een speciaal ontwikkelde witte dakcoating van Refresh Holland kan deze veroudering tegengaan door de temperatuur van het dakoppervlak te verlagen naar ongeveer 35 graden Celsius, zelfs als het stilstaand water op het dak ligt. Dit verlengt de levensduur van het dak met tot wel 15 jaar en maakt het aanzienlijk minder warm dan de onbehandelde zwarte dakbedekking. Door de verlaagde temperatuur draagt deze oplossing ook bij aan het verminderen van de koellast van het gebouw, waardoor het aantal kg per vierkante meter dat voor airconditioning gebruikt wordt, afneemt en de energiekosten per jaar dalen.

Nauwgezette dakdekker past witte dakcoating toe met vakmanschap en precisie voor duurzame bescherming en een stijlvolle uitstraling.

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u een vraag? Neem contact op of laat ons contact met u opnemen.

Uw gegevens:

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u een vraag? Neem contact op of laat ons contact met u opnemen.

Uw gegevens:

De 4 garanties van Refresh

Veel gestelde vragen:

Snelle antwoorden op vragen die we vaak krijgen. Heb je zelf een vraag? Neem contact op. We helpen je graag.

Witte dakcoating is een coating die wordt aangebracht op onder andere bitumen dakbedekking om het dakoppervlak te beschermen en koeler te maken. Het bestaat uit een mengsel van polymeren, pigmenten en andere additieven die zorgen voor de witte kleur en bescherming tegen de zon.

Het belangrijkste verschil tussen witte dakcoating en zwart bitumen is de kleur en de eigenschappen met betrekking tot warmte weerkaatsing. Witte dakcoating is speciaal ontworpen om zonlicht te weerkaatsen, terwijl zwart bitumen warmte absorbeert. Dit heeft invloed op de temperatuur van het dak en de energie-efficiëntie van het gebouw.

De kosten van witte dakcoating kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de omvang van het dak, de kwaliteit van de coating en de specifieke kenmerken van het project. Het is raadzaam om offertes aan te vragen bij professionele dakbedekkingsbedrijven die ervaring hebben met witte dakcoating om een nauwkeurige kostenraming te verkrijgen.

Witte dakcoating biedt verschillende voordelen, waaronder: 

  • Reflecteert zonlicht en vermindert warmteopname, waardoor de energiekosten voor koeling worden verlaagd.
  •  Verlengt de levensduur van de dakbedekking door de blootstelling aan UV-stralen te verminderen.
  • Helpt bij het behouden van een stabiele temperatuur in het gebouw en verbetert het comfort voor de bewoners.
  • Vermindert de thermische uitzetting en krimp van het dakmateriaal, waardoor de kans op scheuren en lekkages afneemt
  • Het toepassen van witte dakcoating op bitumen dakbedekking kan de levensduur van het dakmateriaal verlengen 

Hoeveel langer het dak meegaat hangt af van verschillende factoren zoals de kwaliteit van de coating, de blootstelling aan weersomstandigheden, de algemene onderhoudscondities van het dak en de mate van UV-straling in de omgeving. Wij gebruiken dakcoating van topkwaliteit waardoor het dak 15 tot 25 jaar langer meegaat!

Het regelmatig onderhouden van het dak en het controleren op eventuele beschadigingen blijft nodig, zelfs met witte dakcoating. Hoewel de coating bescherming biedt, kunnen andere factoren zoals mechanische belasting, slechte installatie of onvoldoende onderhoud nog steeds invloed hebben op de duurzaamheid van het dak.

De temperatuurdaling die wordt veroorzaakt door witte dakcoating, kan aanzienlijk zijn. Door het reflecteren van zonlicht en het verminderen van warmteopname kan witte dakcoating helpen bij het creëren van een koeler dakoppervlak. Dit kan resulteren in een lagere binnentemperatuur van het gebouw, wat vooral gunstig is tijdens warme zomers. Het exacte temperatuurverschil is echter afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de omgevingstemperatuur, de isolatie van het gebouw en de specifieke kenmerken van het dak.

Duurzaam & milieuvriendelijk

Wij vinden het belangrijk dat onze oplossing duurzaam en milieuvriendelijk is. Door uw dak duurzaam te coaten met onze speciale witte dakcoating maakt u een milieubewuste keuze. De samenstelling van de silicone dakbedekking verf en de effecten zijn goed voor het milieu. Onze coating is een duurzaam keramisch filter voor daken.

Goedkope manier van isoleren

Het isoleren van uw dak is een behoorlijke investering. Het keramisch filter in de dakcoating (wit) is een van de goedkopere oplossingen om uw pand te isoleren en energie te besparen. De warmtewerende werking van de witte dakcoating zorgt ervoor dat u het pand in de zomer minder hoeft te koelen en in de winter minder hoeft te verwarmen.

dakbedekking_refresh